Pultrüzyon Nedir?

18 October 2018

Pultrüzyon nedir?

Pultruzyon, sabit bir kesite sahip sürekli uzunluklarda güçlendirilmiş polimer yapısal şekiller üretmek için bir üretim prosesidir. Süreç, bir sürekli çekme tertibatı kullanılarak bir ısıtılmış çelik şekillendirme kalıbı boyunca hammaddelerin, bir sıvı reçine karışımının ve takviye edici cam elyaflarının çekilmesini içerir.

Fiberglas Takviyeli Polimer Nedir?

Fiberglas Takviyeli Polimer (FRP) çoğunlukla "fiberglas" olarak anılır. Bu bağlamda kullanılan “fiberglas”, gömülü cam elyaflarla güçlendirilmiş bir polimer reçine matrisinden oluşan bir kompozittir. Bir fiberglas parçanın mukavemeti esas olarak kompozit içindeki cam elyafların tipi, yönü, miktarı ve yeri ile belirlenir.

Fiberglas Kompozitlerinin Özellikleri

Yüksek güç

Yapısal çelikten daha güçlü. Yapı yapıları, yürüyüş yolları, platformlar vb. İçin kullanılır.

Hafif

Fiberglas kompozit ürünleri, çelikten yaklaşık% 75-80 daha az ve alüminyumdan% 30 daha az ağırlığa sahiptir. Bu, daha düşük nakliye maliyetleri, daha kolay kurulum ve yapısal tasarımlarda daha az ağırlık anlamına gelir.

Korozyon direnci

Fiberglas çürümez ve böceklere ve çok çeşitli aşındırıcı ortamlara karşı dayanıklı değildir.  FRP kompozitler otellerde, lokantalarda, kimya tesislerinde, su ve atıksu arıtma tesislerinde ve diğer birçok korozif ortamlarda iç ve dış mekan uygulamalarında başarıyla kullanılmaktadır.

Düşük iletkenlik

Mükemmel bir yalıtıcı olan fiberglas, düşük termal ve elektriksel iletkenliğe sahiptir ve bu sayede elektrik uygulamalarında popüler bir seçimdir.

Elektromanyetik Şeffaflık

Fiberglas radyo dalgalarına, mikrodalgalara ve diğer elektromanyetik frekanslara şeffaftır. Bu özellik sayesinde kompozit ürünleri düzenli olarak hücresel uygulamalarda kullanılmaktadır.

Fiberglasının Faydaları

Azaltılmış Bakım Maliyetleri

Fiberglas korozyon direnci, rutin boyama ve onarım ihtiyacının neredeyse ortadan kaldırıldığı anlamına gelir. Bu nedenle, yaşam döngüsü maliyetleri genellikle geleneksel malzemelerden önemli ölçüde daha düşüktür.

Ağır Kaldırma veya Kaynak Yok

Fiberglas hafiftir ve daha az ekipman, işçi ve kurulum için zaman gerektirebilir. Ayrıca, fiberglas standart marangozluk aletleriyle (karbür veya elmas bıçaklar kullanılarak) imal edilebilir. Bu, geleneksel malzemeler ve kurulum ekipmanlarıyla ilişkili olarak yerinde yaralanma ve durma süreleri riskini azaltmaktadır.

Estetik Dayanıklı

Fiberglas ürünler uzun ömürlü güzelliği sağlayan, hava koşullarına ve yoğun kullanıma dayanır. Yüklendikten sonra, ürünler son derece az bakım gerektirir.

Çalışanlar için daha güvenli

Fiberglas ürünleri elektriksel olarak iletken değildir ve çalışanlar için güvenli bir çalışma ortamı sağlamak için kaymaz yüzeylerle üretilebilir.